Peste 1.000 de migranţi au sosit sâmbătă în Insulele Canare (Spania), după ce au făcut călătoria periculoasă din Africa, inclusiv pe o ambarcaţiune care transporta 320 de persoane despre care salvatorii au spus că este cea mai plină navă pe care au văzut-o vreodată, relatează News.ro citând Reuters.

Număr mare de migranţi sosiți în Insulele CanareFoto: Europa Press / ContactoPhoto / Profimedia

Crucea Roşie, care ajuta la tratarea migranţilor, a declarat că o barcă de lemn care a sosit pe insula El Hierro a marcat un număr record de sosiri într-o singură ambarcaţiune.

Recordul anterior a fost o barcă care transporta 271 de persoane, care a sosit în El Hierro pe 3 octombrie.

Sosirile de sâmbătă au inclus 783 de persoane în El Hierro, 98 în Tenerife şi 150 în Gran Canaria, a spus Crucea Roşie.

Pasagerii ambarcaţiunilor au inclus femei şi copii mici.

În Gran Canaria, paza de coastă a remorcat o barcă de lemn care transporta migranţi, inclusiv un copil mic, în portul Arguineguin.

Bărci din lemn, de la sosiri anterioare, au fost andocate în port.

Creştere semnificativă a încercărilor de traversări din ţările africane

Cele şapte insule ale arhipelagului din Atlantic au devenit principala destinaţie pentru migranţii care încearcă să ajungă în Spania, iar anul acesta s-a înregistrat o creştere a încercărilor de traversări din Senegal şi alte ţări africane.

Între 1 ianuarie şi 15 octombrie anul acesta, insulele au primit 23.537 de migranţi, o creştere cu 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor oficiale. Cel puţin 1.000 de oameni au murit încercând să traverseze în acest an, potrivit organizaţiei caritabile Walking Borders.

Ministrul interimar al migraţiei din Spania a promis recent un pachet de ajutor în valoare de 50 milioane de euro, pentru a ajuta Insulele Canare să facă faţă unui „flux extraordinar de migraţie”.