Guvernul francez a făcut joi apel la calm în urma morţii unui băiat de 16 ani, care, aflat pe motocicletă, s-a ciocnit cu o maşină de poliţie pe o şosea de lângă Paris şi a murit, relatează Reuters și News.ro.

Politia francezaFoto: David Gabis / Alamy / Profimedia Images

Procurorii au declarat că investighează acuzaţiile poliţiei potrivit cărora adolescentul nu a oprit în timp ce se deplasa cu motocicleta sa de motocros de-a lungul trotuarului şi, în timp ce fugea, s-a lovit de o maşină a poliţiei la o intersecţie.

Adolescentul a murit la spital din cauza rănilor suferite în urma coliziunii.

Doi agenţi de poliţie au fost reţinuţi în aşteptarea unei anchete pentru omor prin imprudenţă. Accidentul de miercuri, care a avut loc la Elancourt, în departamentul Yvelines, la vest de capitală, a avut loc la puţin peste două luni după ce poliţia a împuşcat şi ucis un tânăr de 17 ani de origine nord-africană la un control în trafic în suburbia pariziană Nanterre.

Acel incident a declanşat cinci zile de revolte şi jafuri în întreaga ţară.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Veran, a declarat că investigaţiile în curs de desfăşurare vor determina „circumstanţele exacte” ale coliziunii de miercuri.

„Evident că fac apel la calm. Fac apel la reţinere şi la o analiză atentă”, a declarat el la postul de radio France Inter.

„Indiferent cât de dramatică este o situaţie, este nevoie de răspunsuri, pe care nu le avem încă”, a adăugat el. Moartea adolescentului, a cărui etnie nu a fost comunicată, a avut loc în timp ce Franţa se pregăteşte să găzduiască Cupa Mondială de Rugby.

Turneul va începe vineri, când Franţa va juca împotriva Noii Zeelande pe Stade de France, lângă Paris.