Căpitanul și trei membri ai echipajului unui feribot grecesc au fost acuzați miercuri că au provocat moartea unui pasager, pe care l-au împins peste bord în timp ce încerca să se îmbarce pe navă, relatează AFP.

Feribotul Blue Horizon se intoarce in port dupa ce barbatul impins peste bord de echipaj a muritFoto: Stefanos Rapanis / Eurokinissi / imago stock&people / Profimedia

Un videoclip care a devenit viral îl arată pe bărbatul de 36 de ani alergând să se îmbarce pe feribot în portul Pireu, Atena, exact la timp, când rampa era încă coborâtă.

Bărbatul este văzut încercând de trei ori să urce la bord, dar membrii echipajului îl împiedică, apoi este împins de unul dintre ei, ceea ce îl face să-și piardă echilibrul și cade în mare.

În ciuda strigătelor pasagerilor, care îl văd pe bărbat în apă, și temându-se pentru viața acestuia, feribotul părăsește portul conform planului în direcția Heraklion, Creta, lăsându-l pe bărbat să se înece în loc să-i vină cineva în ajutor.

Văzând videoclipul pe rețelele de socializare, autoritățile portuare au ordonat apoi feribotului să se întoarcă la Pireu, unde căpitanul și alți trei membri ai echipajului au fost arestați.

„Este greu de înțeles, este o tragedie de neconceput, intolerabilă”, a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis pe Facebook. „Aceasta nu este țara pe care o dorim”.

Grupul Attica, care deține feribotul, s-a declarat șocat și „gata să coopereze cu autoritățile pentru a permite o anchetă amănunțită”.