Lucrătorii din cel mai mare port de containere din Regatul Unit au început o grevă de opt zile,cerând salarii mai mari pe fondul inflației în creștere, scrie Al Jazeera.

Portul FelixstoweFoto: Profimedia Images

Aproape 2.000 de muncitori din portul Felixstowe, care manipulează aproximativ patru milioane de containere pe an, containere care provin de la 2.000 de nave (reprezentând mai mult de jumătate din transportul de mărfuri primite în UK), au renunțat duminică să intre în tură.

Disputa a stârnit temeri cu privire la agravarea problemelor din lanțul de aprovizionare și vine în momentul în care industria transporturilor este deja în stare critică, doar unul din cinci trenuri circulând sâmbătă în Regatul Unit, pe fondul unei greve a lucrătorilor feroviari.

Lucrătorii poștal din UK plănuiesc și ei o grevă de patru zile la sfârșitul acestei luni, în timp ce gigantul de telecomunicații BT sa confruntat recent cu prima oprire din ultimele decenii.

Inflația din Marea Britanie a atins luna trecută un maxim al ultimilor 40 de ani, depășind 10% pe fondul creșterii prețurilor la alimente și energie, determinate, parțial, de invazia rusă a Ucrainei.