Sute de oameni au protestat duminică pe străzile Atenei față de returnarea migranților și a violenței la granițe, la câteva zile după descoperirea a 19 cadavre de migranți care au murit de frig în apropierea graniței greco-turce, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit poliției elene, aproximativ 700 de persoane au mărșăluit din Piața Omonia din centrul Atenei până în Piața Syntagma din fața Parlamentului Greciei.

Protestatarii, care s-au adunat la apelul grupurilor de stânga și anti-rasiste, și-au strigat furia față de „uciderea migranților la graniță”, în timp ce în mâini țineau bannere pe care scria „Opriți returnarea și violența la granițe”.

În Piața Syntagma, au păstrat un minut de reculegere în onoarea migranților decedați.

Autoritățile turce au declarat joi că au găsit 19 cadavre de imigranți care au murit miercuri înghețați lângă granița cu Grecia, implicând Atena în tragedie.

Potrivit Ankara, acești migranți au fost dezbrăcați de haine și împinși înapoi de polițiștii de frontieră greci, ceea ce Atena a negat.

"Orice sugestie că au fost împinși înapoi în Turcia este absolut nefondată. Nu au ajuns niciodată la graniță", a declarat ministrul grec al migrației, Notis Mitarachi.

Turcia acuză în mod regulat autoritățile elene că au respins ilegal migranții care încearcă să treacă în Grecia, ceea ce această țară a negat întotdeauna.

În schimb, Atena o acuză pe Ankara că închide ochii la oamenii care încearcă să treacă granița, încălcând acordul din martie 2016 care prevedea un efort real al Turciei de a limita migrația.