Cercetătorii din China spun că au realizat o premieră mondială prin dezvoltarea unei mașini care poate acuza oamenii de infracțiuni folosind inteligența artificială, relatează South China Morning Post.Sistemul poate identifica 8 infracțiuni, printre care și frauda.

Inteligenta artificialaFoto: Oscar Burriel / Sciencephoto / Profimedia Images

„Procurorul” AI poate emite o acuzație cu o acuratețe de peste 97% pe baza unei descrieri verbale a cazului, potrivit cercetătorilor.

Mașina a fost construită și testată de Procuratura Populară din Shanghai Pudong, cel mai mare și mai aglomerat parchet din țară.

Tehnologia ar putea reduce volumul de muncă zilnic al procurorilor, permițându-le să se concentreze pe sarcini mai dificile, potrivit profesorului Shi Yong, director al laboratorului de management al datelor și al cunoștințelor din cadrul Academiei Chineze de Științe, care este liderul proiectului.

”Sistemul poate înlocui procurorii în procesul de luare a deciziilor într-o anumită măsură”, au spus Shi și colegii săi într-o lucrare publicată luna aceasta în jurnalul național Management Review.