​Scriitoarea americană Anne Rice, autoare a celebrului roman gotic ”Interviu cu un vampir”, a murit la vârsta de 80 de ani, relatează BBC.

Scriitoarea Anne Rice (sursa Foto: Facebook, Anne Rice) Foto: Hotnews

Scriitoarea, care s-a bucurat de un imens succes la public reușind să vândă peste 150 de milioane de exemplare, a murit sâmbătă noaptea, înconjurată de familia sa.

Anne Rice s-a stins din viață din cauza unor complicații medicale în urma unui accident vascular cerebral, a anunțat fiul său Christopher Rice, pe pagina de Facebook a scriitoarei.

"În ultimele sale ceasuri, i-am stat alături pe patul de spital, copleșit de admirație pentru curajul ei și realizările sale”, a scris fiul.

”Interviu cu un vampir” a fost publicat în 1976 și a devenit apoi bestseller, fiind ecranizat în 1994. Celebra peliculă care păstrează titlul romanului scris de Anne Rice îi are în rolurile principale pe Tom Cruise și Brad Pitt.

Anne Rice a continuat povestea într-o serie de romane care alcătuiesc colecția ”Cronicile vampirului” (The Vampire Chronicles). Din această serie, romanul ”Queen of the Damned” (Regina celor blestemați) a fost ecranizat în 2002.

Rice a scris însă și ficțiune erotică sub pseudonimul Anne Rampling sau AN Roquelaure, unul dintre titluri fiind ”Exit to Eden”.