Poftele sexuale nu sunt unul din cele mai rele șapte păcate, spune papa. Există păcate mai mari decât sexul în afara căsătoriei, le-a spus reporterilor mai-marele Bisericii Catolice pe când revenea din Grecia în Italia, relatează Reuters.

Papa Francisc, in LesbosFoto: VATICAN MEDIA / IPA / PA Images / Profimedia

Suveranul pontif a acceptat demisia arhiepiscopului de Paris, Michel Aupetit, nu pentru că acesta a păcătuit, ci pentru că bârfele despre el l-au adus în situația de a nu-și mai putea păstori dioceza.

Aupetit a cerut iertare după ce au apărut informații despre relația lui cu o femeie. Clericul de 70 de ani, care este sub legământul de celibat, a negat relația intimă cu femeia anonimă, deși a recunoscut că avut un comportament oarecum ambiguu.

„A încălcat a șasea poruncă („Să nu comiți adulter”), dar nu cu totul, ci doar prin mici mângâieri, masaje făcute secretarei sale – aceasta a fost acuzația”, a spus Francisc. „Este un păcat, dar nu unul din cele mai rele.”

A spus că oricine este un păcătos, chiar și el însuși. „El (episcopul) a fost acuzat, dar ce către cine? De opinia publică, de bârfă... nu mai putea conduce.”

„I-am acceptat demisia lui Aupetit, dar nu pe altarul adevărului, ci pe altarul bârfei”, a spus el.

Francisc a spus că nu are încă toate detaliile cazului, dar așteaptă să le primească de la episcopii francezi când vor vizita în curând Vaticanul pentru a discuta un recent raport privind abuzurile sexuale ale clericilor din țară.