Reacția președintelui american Joe Biden întrebat despre riscul de infectare cu Covid-19 la care l-ar fi expus Donald Trump la confruntarea electorală din campania pentru alegerile prezidențiale din 2020 a devenit virală, potrivit Newsweek.

Joe Biden la o conferinta de presaFoto: Peter Klaunzer / AFP / Profimedia Images

Biden a fost întrebat dacă el consideră că Trump l-a expus riscului de infectare cu Covid-19, în condițiile în care fostul şef de cabinet al lui Donald Trump a dezvăluit într-o carte publicată recent că liderul de la Casa Albă a fost depistat pozitiv chiar înainte de confruntarea electorală dintre cei doi candidați la președinție.

”Nu mă gândesc la fostul președinte”, a răspuns Biden, după care a părăsit scena cu zâmbetul de față.

Fostul preşedinte republican Donald Trump a fost testat pozitiv covid-19, iar apoi negativ, cu trei zile înaintea dezbaterii sale cu Joe Biden la 29 septembrie 2020, dezvăluie fostul său şef de cabinet Mark Meadows într-o carte, scrie The Guardian, care şi-a procurat un exemplar, relatează AFP.

Miliardarul republican a denunțat miercuri, într-un comunicat lapidar, informaţia falsă.

”Povestea potrivit căreia aveam covid înainte sau în timpul primei dezbateri este o ştire falsă. În realitate, un test a arătat că nu aveam covid înaintea dezbaterii”, subliniază el. Mark Meadows scrie, într-o carte care urmează să apară săptămâna viitoare, că ”nimic nu avea să-l împiedice pe Trump” să dezbată cu adversarul său democrat în alegerile prezidenţiale din 2020.