Un tanar copilot, in varsta de 24 de ani, a incercat sa redreseze Airbus-ul A320 a carui prabusire a fost aproape iminenta sambata trecuta, pe aeroportul din Hamburg. Comanda a fost apoi preluata de colegul acesteia, un pilot mai experimentat.

Avionul, apartinand companiei Lufthansa, era cat pe ce sa se prabuseasca la aterizarea pe un aeroport din Hamburg, din cauza vremii rele. A fost insa redresat in ultimul moment de copilotul Maxi J., o tanara in varsta de 24 de ani, sustine un purtator de cuvant al Biroului Federal German pentru Investigarea Accidentelor Aviatice.

Apoi, avionul a fost preluat de mai experimentatul pilot Oliver A., 39 de ani. Inca nu se stie de ce pilotul i-a permis sa faca aterizarea, pe timp de furtuna, colegei sale mai putin experimentate. Se stie insa ca nu este neobisnuit ca pilotul si copilotul sa-si inverseze atributiile in timpul zborului, sustine spiegel.de. De obicei, unul dintre ei piloteaza avionul, in timp ce al doilea se ocupa de comunicatii.

Copilotii urmeaza aceleasi cursuri ca si pilotii si trebuie sa poata indeplini aceleasi sarcini ca si ei. Reprezentantii companiei Lufthansa au refuzat deocamdata sa comenteze evenimentul, spunand ca anchetele se afla inca in desfasurare.

In avion se aflau 131 de pasageri atunci cand acesta a fost surprins, la aterizare, de o pala puternica de vant. Avionul s-a clatinat si a atins pista cu una dintre aripi, apoi a decolat din nou. Lufthansa afirma ca niciunul dintre pasageri nu a fost ranit.

Urmareste tentativa de aterizare a avionului Airbus A320