Clișeul stewardesei sexy, cu fustă mulată și pantofi cu toc, tot timpul zâmbitoare și gata să alunge orice angoasă a pasagerilor (mai ales bărbați) este de domeniul trecutului. Alexandrina Denisenko, o însoțitoare de bord din Ucraina cu șapte ani de experiență, spune că, uneori, nici nu are timp să se așeze în timpul unui zbor și abia așteaptă să aterizeze pentru a-și odihni picioarele umflate după ore întregi de purtat tocuri.

Insotitoare de bord din Ucraina (sursa: twitter)Foto: Hotnews

SkyUp Airlines, o companie aeriană privată din Ucraina la care lucrează și Denisenko, a luat o decizie îndrăzneață și a dispus înlocuirea uniformelor pentru stewardese, eliminând din garderoba acestora fusta strâmtă și tocurile. Decizia a fost luată după ce compania a făcut un sondaj în rândul însoțitoarelor de bord, relatează Reuters.

Noua uniformă SkyUp este, evident, una mult mai comodă: pantaloni și sacou portocalii, cu tricouri albe, produse de creatori locali, la care sunt asortați pantofi sport albi marca Nike. Și, pentru ca ținuta să fie totuși șic, costumul este completat de o eșarfă din mătase.

"Pantofii cu toc arată frumos, nu zic nu, dar picioarele se umflă și au de suferit la finalul unui zbor. Sneakerșii sunt absolut cool," a povestit Denisenko pentru Reuters.

"Doamne ferește, dar dacă echipajul trebuie să execute o aterizare forțată pe apă sau o operațiune de evacuare a pasagerilor, tocurile ar putea strica scara și nu ar fi prea comod să înoți în fustă”, a mai comentat ea.

Compania a transmis că a decis să renunțe la piesele vestimentare ”conservatoare„ după consultarea angajaților. Noua uniformă va fi lansată oficial pe 22 octombrie.