Un indicator amplasat într-o zonă turistică extremă de populară din nord-estul Norvegiei îi îndemna pe oameni ”să nu urineze în direcția Rusiei”, relatează Euronews . Mesajul scris în limba engleză ”Nu urinați înspre Rusia” îi amenință pe oameni că, în caz contrar, vor fi amendați.

indicator la granita Norvegia-Rusia (sursa twitter)Foto: Hotnews

Mesajul a fost amplasat pe malul râului Jakobselva de la granița dintre Norvegia și Rusia, chiar lângă un indicator oficial care îi avertiza pe călători că zona respectivă este supravegheată video de vameșii norvegieni.

Oficialii locali au confirmat apariția mesajului în apropiere de localitatea Grense Jakobselv. "Cel mai probabil, semnul a fost pus acolo de oameni bine intenționați care au vrut să-i avertizeze pe călători asupra unui comportament ofensator”, a spus un oficial local citat de AFP.

Legea norvegiană sancționează cu amendă de până la 290 de euro comportamentul ofensator de la frontieră îndreptat spre statele vecine sau autoritățile din aceste state.

"A urina în natură nu este neapărat ceva ofensator, dar depinde din ce unghi privești. În această speță, intră sub incidența legii privind comportamentul la frontieră”, a mai spus oficialul.

Acesta a mai adăugat că autoritățile din Rusia nu s-au plâns niciodată că oamenii ar fi urinat înspre teritoriile sale.

Presa norvegiană a relatat însă de-a lungul timpului că au existat astfel de incidente în care oamenii au fost amendați sau au fost opriți pentru că au trecut ilegal granița de 198 de km dintre Rusia și Norvegia, sau au aruncat cu pietre în râu, în direcția țării vecine.