Părinții bebelușilor nou-născuți din Japonia le trimit săculeți cu orez care cântăresc aceeași greutate cu micuții rudelor care vor să îi îmbrățișeze dar nu îi pot vizita din cauza pandemiei, relatează Insider.

Saculet cu orezFoto: Jetra Tull / Alamy / Profimedia Images

Unii din săculeții cu orez au aceeași formă ca păturile folosite pentru ținerea în brațe a bebelușilor și au o poză cu fața lor, scrie The Guardian.

Un sac de 3,4 kilograme de orez costă în medie aproximativ 32 de dolari în Japonia, țară în care această practică care nu a apărut odată cu pandemia este denumită „Dakigokochi”.

Săculeții sunt folosiți adesea și la nunți, mirele și mireasa oferindu-le drept cadou părinților pentru a-și arăta aprecierea față de aceștia. Diferența este că în mod tradițional pe saci erau puse fotografii cu cei doi miri când erau copii.

Chiar dacă dakigokochi nu este un fenomen nou pandemia de COVID-19 a dus la o creștere a cererii deoarece rudele aflate la distanțe mari nu pot să se deplaseze la nunți sau să își viziteze nepoții nou-născuți din cauza restricțiilor de călătorie.

Japonia a extins starea de urgență în mai multe zone ale țării și a recomandat persoanelor să nu își părăsească locuințele în contextul în care autoritățile se confruntă cu cel mai grav val al pandemiei de la izbucnirea acesteia.

Citește și: