Poliția din Catalonia a anunțat descoperirea cadavrului unui bărbat dat dispărut în interiorul unei statui a unui dinozaur amplasată într-o suburbie a orașului Barcelona, relatează Insider.

Politistii catalani au descoperit un barbat decedat in interiorul statuii unui stegozaurFoto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Autoritățile catalane au declarat luni că se crede că bărbatul în vârstă de 39 de ani ar fi căzut în interiorul stegozaurului în timp ce încerca să își recupereze telefonul mobil care ar fi căzut în sculptură, potrivit The Guardian.

Poliția a descoperit cadavrul după ce doi vizitatori - un tată și fiul acestuia - au raportat un miros puternic emanând din interiorul structurii, a relatat luni BBC.

După ce s-a uitat prin crăpăturile statuii unul dintre bărbați a văzut un corp și a contactat autoritățile. Polițiștii ajunși la fața locului au descoperit un bărbat decedat în interiorul unuia dintre picioarele statuii, potrivit unui purtător de cuvânt al forțelor de ordine locale.

Acesta a adăugat că moartea bărbatului declarat dispărut de familia sa nu este investigată ca fiind suspectă.

„Este o moarte accidentală. Nu există urme de violență. Această persoană a ajuns în interiorul piciorului statuii și a rămas blocat. Se pare că a încercat să își recupereze un telefon mobil pe care l-a scăpat”, a precizat oficialul.

„Se pare că a intrat în statuie cu capul înainte și nu a mai putut ieși”, a explicat acesta, adăugând că pompierii chemați la locul accidentului au tăiat statuia și recuperat cadavrul.

Statuia stegozaurului din suburbia Santa Coloma de Gramenet a fost între timp înlăturată. Aceasta fusese afișată ca parte a unei campanii publicitare a unui cinematograf ulterior închis din cauza pandemiei, potrivit BBC News.

Oficialii catalani au declarat că deocamdată nu este clar după cât timp a fost descoperit cadavrul de la momentul decesului și că așteaptă rezultatele autopsiei.

„Dar se pare că a fost acolo timp de câteva zile”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al forțelor de ordine.