Un suspect înarmat a fost ucis, iar şapte persoane au fost arestate, în urma unor schimburi de focuri şi unei urmăriri spectaculoase în nordul Amsterdamului, a anunţat poliţia locală, relatează AFP și Deutsche Welle, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit presei olandeze zeci de persoane înarmate au atacat un vehicul de transport de bunuri, în apropierea unei întreprinderi de metale preţioase situate în nordul oraşului. Vehiculul atacat transporta o importantă încărcătură de aur şi diamante - a căror valoare este estimată la 50 de milioane de euro.

Suspecţii au fugit apoi cu două vehicule către sătucul Broek in Waterland, urmăriţi de zeci de poliţişti.

„Este o situaţie care nu se întâmplă în fiecare an”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Înregistrări video realizate de martori, difuzate de presa olandeză, surprind o maşină care îşi încheie cursa într-o grădină şi fugarii, îmbrăcaţi în întregime în negru, care fug către o pajişte din apropiere.

Imaginile surprind scene de haos, elicoptere care survolează schimburi de focuri între poliţişti şi hoţi şi o coloană de fum care se ridică dintr-o maşină în flăcări. Un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat că poliţiştii mobilizaţi au folosit arme de foc.

Poliţia a anunţat că doi suspecţi au fost răniţi şi că unul dintre ei a murit în urma unui schimb de focuri, dar nu este sigură că gloanţele au fost trase de către poliţişti.

Gloanţele nu i-au atins însă pe martori, pe poliţişti şi pe transportatorii atacaţi, a anunţat primarul Amsterdamului.