​O femeie din Spania care plecase să facă surfing deși trebuie să stea în carantină, după un test pozitiv la coronavirus, a fost arestată pe plaja La Zurriola din San Sebastian, potrivit poliției și imaginilor difuzate pe Twitter, scrie AFP.

Femeie arestata pe plajaFoto: Captura YouTube

În această înregistrare video, devenită virală în Spania după ce a fost publicată luni de o persoană prezentă pe plajă, femeia rămâne un moment în apă în ciuda cererilor poliției basce de a ieși la mal.

"Am primit o semnalare care ne indică că această persoană era pozitivă, că era bolnavă și că, în ciuda acestui lucru, a plecat la surfing", în loc să rămână în carantină, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al poliției.

Potrivit autorului înregistrării video, femeia este salvamar la plaja la Concha, cea mai celebră din acest oraș din Țara Bascilor.

În înregistrarea video, femeia, care pare contrariată, împinge mâna unui agent mascat. În cele din urmă, doi polițiști îmbrăcați cu combinezoane integrale au scos femeia de pe plajă.

Spania a devenit în această săptămână prima țară din Europa occidentală care a depășit pragul de 500.000 de cazuri de Covid-19.