Victoria decisivă a senatorului de Vermont, Bernie Sanders, în caucus-urile din Nevada de sâmbătă constrânge Partidul Democrat să se confrunte cu posibilitatea ca un socialist din rândurile democraţilor, care se consideră un luptător împotriva establishmentului democrat şi republican deopotrivă, să fie nominalizat, potrivit USA Today, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Niciun alt candidat nu dispune de o mişcare la bază ca a noastră, ceea ce constituie un alt motiv pentru care noi vom câştiga aceste alegeri", a spus Sanders după ce a fost anunţat rezultatul.

Victoria lui de proporţii, după ce a obţinut votul popular în Iowa şi New Hampshire, sporeşte temerile unor democraţi, că desemnarea lui Sanders i-ar putea lăsa şi fără Casa Albă şi fără Congres.

Iar rezultatele ar putea scinda şi mai mult partidul extrem de divizat privind cea mai bună cale de urmat pe mai departe.

Candidaţii mai moderaţi se luptau deja privitor la candidaţii care ar trebui să se retragă pentru a permite unei singure persoane să încerce consolidarea votului împotriva lui.(...)