Organizația non-guvernamentală Human Rights Watch susține că Administrația președintelui brazilian, Jair Bolsonaro, încalcă drepturile fundamentale ale omului și amenință democrația din această țară, potrivit unui raport al organizației, citat de France 24, scrie Mediafax.

Jair BolsonaroFoto: Wikipedia

Directorul Human Rights Watch, Kenneth Roth, l-a acuzat miercuri pe Bolsonaro că a dat undă verde Poliției pentru folosirea armelor letale în mod nejustificat și că ar fi periclitat eforturile privind lupta împotriva torturii.

De asemenea, Roth l-a acuzat pe liderul de la Brasilia pentru atacurile împotriva activiștilor pentru protecția mediului și pentru încurajarea defrișărilor ilegale din Pădurea Amazoniană, grav afectată de incendii în ultimele luni.

Incendiile din Pădurea Amazoniană au provocat nemulțumire la nivel mondial și o criză la nivelul politicii externe a Braziliei.

„Vedem că președintele Bolsonaro atacă pe față drepturile fundamentale ale omului prin intermediul declarațiilor și politicilor sale”, a declarat Roth la São Paulo.

Administrația președintelui Jair Bolsonaro nu a comentat declarațiile directorului Human Rights Watch.