Președintele Donald Trump a rămas în urma a cinci democrați, printre care se află şi Joe Biden, care conduce cursa în intenţiile de vot pentru alegerile primare ale partidului său, potrivit unui sondaj la nivel național publicat duminică de postul de televiziune Fox News. De la alegătorii înregistrați în toată țara, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama obţine 49% din intențiile de vot, în timp ce președintele Trump doar 39%, potrivit La Libre, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Senatorul independent Bernie Sanders, în cursă la alegerile primare democrate, obţine de asemenea 49% în acest duel virtual cu miliardarul republican, care este creditat de această dată cu 40%, în acest sondaj care are o marjă de eroare de trei puncte procentuale.

Senatorii Elizabeth Warren și Kamala Harris și primarul din South Bend (Indiana), Pete Buttigieg, îl devansează de asemenea pe Donald Trump cu unul sau două puncte.

Publicarea acestui sondaj pe canalul conservator și preferat de președintele SUA are loc cu 500 de zile înaintea alegerilor din 3 noiembrie 2020. El a fost realizat între 9 și 12 iunie.

Donald Trump a planificat să-și anunțe oficial candidatura pentru un al doilea mandat la o reuniune care va avea marți la Orlando, Florida.

Un sondaj separat CBS News/YouGov în statele-cheie arată că alegătorii democrați estimează cu o mare diferenţă că, dintre cei aproximativ 20 de candidaţi democrați de la alegerile primare, Joe Biden este cel mai bun pentru a-l învinge pe miliardarul republican în 2020.