Ucraina şi-a consolidat într-un timp foarte scurt capacităţile de rachete în scop de descurajare în perioada conflictului din estul ţării, care continuă din 2014, iar întregul lanţ de producţie a acestor sisteme de rachete se află pe teritoriul ucrainean, a declarat luni seara preşedintele în exerciţiu, Petro Poroşenko, informează portalul Liga, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ucraina dispune de rachete de croazieră de înaltă precizie cu o rază de acţiune de peste 1.000 de km, care pot transporta o încărcătură de circa 150 de kg, a afirmat Poroşenko.

'Noi dispunem acum de o rachetă, care a fost testată cu succes şi este capabilă să lovească la peste 1.000 de km distanţă. Şi întregul dispozitiv a fost creat de către specialişti ucraineni', a spus preşedintele ucrainean.

De asemenea, susţine preşedintele ucrainean în exerciţiu, Ucraina are acum posibilitatea 'să distrugă orice navă pe o rază de 300 de km, care ar îndrăzni să ne atace', subliniind că dotarea armatei ucrainene cu o astfel de rachetă va spori considerabil capacitatea de apărare a Ucrainei.

La 5 aprilie, în regiunea Odesa au fost finalizate cu succes testele cu racheta de croazieră 'Neptun', notează portalul Liga, adăugând că aceste teste au fost supravegheate cu atenţie de către Flota Rusiei din Marea Neagră.