Ministerul de Finanțe al Franței va prezenta în cursul acestei săptămâni proiectul de lege pentru taxarea giganților tech cu un procent de 3% pentru comisioanele obținute de companii din intermedierea de vânzări prin publicitate și prin comercializarea datelor utilizatorilor, informează DW.

Bruno LemaireFoto: gouvernement.fr

Aproximativ 30 de companii vor fi afectate de taxa impusă giganțilot digitali, potrivit ministrului francez de finanțe, Bruno Le Maire.

Majoritatea comaniilor care fac obiectul impozitului de 3% vor fi americane, dar și companii chinezești, germane, spaniole, britanice și o companie franțuzească vor fi nevoite să plătească, potrivit Le Parisien.

Articolul din le Parisien precizează că printre companiile afectate de taxa giganților tech se numără și Google, Amazon, Facebook și Apple, dar și Uber, Airbnb, Booking și Criteo, specializată în publicitate online în Franța.

Le Maire a declarat că taxa a fost o chestiune de "justiție fiscală" destinată companiilor cu venituri digitale globale de cel puțin 750 milioane euro (853 milioane dolari SUA) și venituri în Franța de peste 25 milioane de euro.

Taxa ar aduce autorităților fiscale franceze aproximativ 500 de milioane de euro pe an, a adăugat el.