Numărul victimelor dintr-o săptămână de demonstrații împotriva creșterii inflației și a deficitului de alimente în Sudan a crescut la peste 37, au declarat doctorii sudanezi, deoarece protestele împotriva guvernării de aproape 30 de ani a președintelui Umar al-Bashir au provocat haos în Sudan, informează Bloomberg.

Protest SudanFoto: YouTube

"Numărul este mai mare de 37, deoarece noi protestatari au fost uciși", susține Comitetul Central al medicilor sudanezi.

Amnesty International a susținut pe 24 decembrie că au primit rapoarte credibile care susțin că 37 de protestatari au fort împușcați de forțele de securitate în primele cinci zile de demonstrații antiguvernamentale. Poliția a folosit marți gloanțe și gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea aflată la un protest în capitala sudaneză Khartoum. Participanții în cereau lui al-Bashir demisia.

Grupul de medici a declarat că numărul persoanelor ucise este sigur. Săptămâna trecută, guvernul a declarat că cel puțin opt persoane au fost ucise. De atunci nu a mai făcut nici un comentariu cu privire la numărul morților.