China se pregătește de reducerea tarifelor privind importul mașinilor americane, tarife adoptate în războiul comercial cu SUA, scrie Bloomberg. O astfel de mutare fusese anunțată, pe 3 decembrie, Donald Trump, președintele american prezentând-o, pe Twitter, drept o concesie a Beijingului în negocierile comerciale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Propunerea de reducere a tarifelor aplicate mașinilor făcute în SUA de la 40% la 15% a fost înaintată guvernului chinez și urmează a fi analizată în zilele următoare, au declarat persoane avizate pentru Bloomberg.

Acțiunile unor producători auto precum BMW, Ford și Tesla au crescut după știrea publicată de Bloomberg. Acțiunile BMW, care exportă SUV-uri din SUA în CHina, au urcat cu 3 procente. Recent, compania a spus că tarifele impuse de China o vor cost aproximativ 300 mil. dolari.

Daimler, care a emis de curând, din cauza tarifelor, o avertizare privind evoluția profitului a urcat pe bursă cu 3,5%. Titluri Volkswagen au urcat cu 4,5%, cele Ford cu 2,7%, iar cele General Motors cu 2,7% în tranzacțiile dinainte de deschiderea ședinței bursiere.

Ce a postat Trump pe 3 decembrie: