Președintele SUA, Donald Trump, a calificat modul în care Arabia Saudită a gestionat situația după moartea jurnalistului disident Jamal Khashoggi drept una din "cele mai proaste mușamalizări din istoria mușamalizărilor", informează agenția The Associated Press, citată de Mediafax.

Mohammed Bin Salman si Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Liderul american le-a spus reporterilor de la Casa Albă că cei implicați în această operațiune "au avut o idee originală foarte rea", care a fost "executată foarte prost".

Trump a calificat evenimentele după uciderea jurnalistului drept "cea proastă mușamalizare din istoria mușamalizărilor".

Președintele american a mai declarat că așteaptă să primească în curând un raport complet privind cazul uciderii lui Khashoggi.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post și un critic acerb al prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obține documente necesare căsătoriei sale.

Arabia Saudită a negat inițial că ar avea informații despre dispariția acestuia. Ulterior, oficiali saudiţi au admis că jurnalistul a fost ucis accidental în cursul unei altercații produse în incinta Consulatului.

Turcia suspectează că jurnalistul disident a fost asasinat, uciderea acestuia fiind plănuită de mai mult timp.

Deşi iniţial a părut să accepte explicaţiile Arabiei Saudite, preşedintele Donald Trump s-a declarat luni "nemulţumit" de datele comunicate de Riyad, cerând rapid informaţii complete despre acest caz.