Agenția de transport din Noua Zeelandă va schimba indicatoarele rutiere de pe marginea drumurilor care semnalează că se lucrează la instalarea sau repararea liniilor electrice în zonă, din ”Linemen” (electricieni) în ”Line Crew” (echipaj de intervenție de la electrice), astfel încât să fie ”corecte și echitabile”, pentru că și femeile pot fi instalatori electrici. Totul a pornit la inițiativa unei fetițe de 7 ani, care i-a transmis șefului companiei o scrisoare, relateazăThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

”De ce pe indicator scrie ”Linemen” când angajații care lucrează la instalațiile electrice pot fi bărbați sau femei? Cred că semnul este greșit și injust. Sunteți de acord?”, i-a scris Zoe Carew în vârstă de 7 ani șefului executiv al Agenției de transport a Noii Zeelande (NZTA), Fergus Gammie.

Ea a subliniat că nu vrea să lucreze ca electrician când va fi mare, pentru că sunt o groază de alte lucruri mai interesante de făcute, dar unele fete s-ar putea să vrea să lucreze în acest domeniu. Astfel, fetița a rugat compania să facă modificarea.

Gammie i-a răspuns lui Zoe, iar mama acesteia a postat-o pe Facebook.

”Suntem bucuroși să acceptăm sugestia lui Zoe, pentru că ideile bune pot veni de la oricine, inclusiv de la copii de 7 ani! Bravo, Zoe!”, a scris Gammie.