Cel puțin 17 persoane au fost rănite în urma unei serii de tornade care au afectat trei localități din statul american Iowa, unde mai multe clădiri au fost distruse, relatează site-ul publicației New York Times, citat de Mediafax.

TornadaFoto: USER UPLOADED

Orașele afectate sunt Mashalltown, Pella și Bondurant. Zece oameni au fost răniți în Marshalltown, iar șapte au fost răniți la o fabrică din apropierea localității Pella.

Mai multe clădiri au fost distruse în Marshalltown, un oraș cu 27.000 de locuitori, aflat la nord-est de orașul Des Moines, capitala statului Iowa.

Singurul spital din Marshalltown a fost afectat de vreme, a anunțat purtătoarea de cuvânt Amy Varcoe. Toți cei 40 de pacienți de la UnityPoint Health au fos transferați la un spital mai mare din Waterloo.

Camera de urgențe din spitalul din Marshalltown a rămas deschisă pentru a trata pacienții grav răniți în urma furtunilor, a mai anunțat Varcoe, adăugând că până acum zece persoane au fost tratate.

Rod Donavon, meteorolog în cadrul Serviciului Național de Vreme, a informat că două furtuni minore au cauzat seria de tornade. Numărul total al tornadelor urmează să fie determinat.