Un politist spaniol a murit din cauza unui atac de cord, joi seara, dupa violentele petrecute la Bilbao, intre fortele de ordine si suporterii echipei ruse de fotbal Spartak Moscova, care a intalnit formatia locala Athletic, in Europa League, relateaza agentiile internationale de presa, citate deAgerpres.

Potrivit presei spaniole, politistul facea parte din cei 500 de oameni mobilizati pentru a preveni eventualele incidente produse de fanii echipei Spartak, cunoscuti pentru violenta lor.

Ofiterul a suferit un prim atac de cord in timpul ciocnirilor cu fanii rusi, dupa care a fost transportat la spitalul din Basurto, unde a suferit un al doilea atac de cord, fatal, relateaza DPA.

''Au fost cinci persoane arestate, nu stim daca toti sunt suporteri ai echipei Spartak, dar mai multi dintre ei sunt rusi'', a mai spus purtatorul de cuvant al Ertzaintza, fara a putea preciza numarul ranitilor sau gravitatea ranilor.

Ciocnirile s-au produs in momentul sosirii fanilor ultras ai echipei Spartak la stadionul San Mames din Bilbao. Unii dintre ei au aprins fumigene si au rasturnat cosurile de gunoi, provocand interventia fortelor de ordine.

Sparta a castigat cu 2-1 la Bilbao, joi seara, dar Athletic s-a calificat in optimile de finala ale Europa League, dupa 3-1 la Moscova.