Atacatorul care a ucis 39 de oameni in noaptea de Anl Nou in clubul Reina din Istanbul a fost identificat, a anuntat miercuri ministrul turc de Exerne, citat de AFP.

Oficialul turc nu a precizat insa identitatea atacatorului inarmat.

"Persoana care a comis atacul terorist din Istanbul a fost identificata", a declarat Mevlut Cavusoglu pentru agentia pro-guvernamentala Anadolu, fara a da detalii despre autorul atacului revendicat de grupul de stat islamic, care a ramas in libertate miercuri.

Autoritatile au difizat marti mai multe imagini ale barbatului suspectat de uciderea a 39 de persoane, cea mai mare parte straini, care sarbatoreau Anul Nou la Reina, un club de noapte celebru din metropola turca.

Anchetatorii cred ca autorul atacului, revendicat de grupul jihadist stat islamic, este dintr-o tara din Asia Centrala, Kargazstan si Uzbekistan, potrivit cotidianului Hurriyet. Publicatia mai scrie ca autoritatile l-au identificat pe agresor care a luptat pentru ISIS in Siria.

Guvernul turc, invocand o "ancheta grea", a anuntat luni ca au fost obtinute "date privind amprentele digitale si aspectul" criminalului, fara detalii suplimentare.

Autoritatile turcesti arestasera pana marti 16 de persoane, inclusiv pe sotia presupusului agresor si doi straini retinuti la Aeroportul Ataturk din Istanbul, potrivit agentiei de stiri Dogan.

Starea de urgenta, prelungita

Carnagiul din clubul Reina a marcat un inceput de an sangeros pentru Turcia, deja zdruncinata in 2016 de-o tentativa de lovitura de stat si un val de atacuri mortale ale jihadistilor sau de rebeliunea kurda.