Decizia Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana ar putea fi inceputul dezintegrarii blocului comunitar sau a Regatului Unit, a afirmat duminica economistul american Nouriel Roubini, potrivit Reuters.

Nouriel RoubiniFoto: Agerpres

Insa oamenii nu trebuie sa se astepte la o recesiune sau la o criza financiara in urma votului pro-Brexit dat de britanici, a mai spus Roubini (supranumit si "Dr. Doom al economiei" pentru previziunile sale sumbre, fiind cunoscut ca omul care a prevazut criza financiara globala din 2008 ), aflat la Forumul Economic Mondial in orasul Tianjin din nordul Chinei.

Nouriel Roubini a declarat ca decizia Marii Britanii de a iesi din UE "creeaza o multime de incertitudini financiare, economice, politice si geopolitice".

Ar putea fi "inceputul dezintegrarii" blocului comunitar, a zonei euro sau a Regatului Unit, a sustinut el.

"Nu ma astept la o recesiune globala sau la o alta criza financiara globala", a adaugat acesta. "Cred ca impactul Brexitului este semnificativ, dar nu de aceeasi marime si magnitudine ca cel avut din 2007 pana in 2009", a subliniat Roubini.

Sambata, si miliardarul american George Soros a sustinut ca votul Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana face "dezintegrarea UE practic ireversibila" si ca efectele referendumului de joi vor dauna cel mai probabil Regatului Unit.