Un grup armat a ocupat miercuri seara sediul al-Nabaa, un canal prin satelit libian apropiat autoritatilor ce controleaza Tripoli, expulzand angajatii dupa ce a suspendat retransmisia, au anuntat doi jurnalisti ai acestui canal, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Programele postului al-Nabaa situat in centrul Tripoli au fost oprite complet dupa o jumatate de ora si o banda rosie a aparut cu mentiunea "Urgent", anuntand ca "revolutionarii din Tripoli au inchis canalul discordiei si instigarii (la ura)" si amenintand cu alungarea tuturor celor care ar lucra acolo in viitor.

Anterior, acelasi canal a transmis declaratiile sefului guvernului de la Tripoli Khalifa el-Ghwell, care l-a somat pe Fayez al-Sarraj, seful guvernului de uniune sustinut de ONU, sosit in timpul zilei pe mare, sa paraseasca Tripoli.

Membri ai parlamentului nerecunoscut cu sediul in capitala s-au exprimat la al-Nabaa pentru a denunta sosirea lui Sarraj la Tripoli fara permisiunea autoritatilor la fata locului, numindu-i pe ofiterii care au facilitat aceasta operatiune "tradatori".