Bernardo Silva a câștigat tot ce era posibil alături de Manchester City, iar fotbalistul portughez își dorește ca din vară să încerce o nouă provocare.

Bernardo Silva, Manchester CityFoto: Nigel Keene / AFP / Profimedia

>> De ce a fost nevoie de 9 minute pentru ca VAR-ul să decidă penaltiul controversat împotriva lui Dinamo

Bernardo Silva, clauză de 50 de milioane de euro doar pentru Barcelona

Bernardo Silva a sosit la Manchester City în vara anului 2017, când cetățenii au fost de acord să achite către AS Monaco suma de 50 de milioane de euro.

De atunci, fotbalistul portughez și-a câștigat locul în primul 11 al lui Pep Guardiola și a strâns nu mai puțin de 343 de apariții în tricoul echipei de pe Etihad Stadium.

Mai mult decât atât, jucătorul ajuns la 29 de ani și-a dovedit calitatea și a contribuit la nu mai puțin de 128 de goluri marcate de City (64 de goluri și 64 de pase decisive).

În iarnă, Silva a anunțat conducerea campioanei Angliei că își dorește o nouă provocare, iar jurnaliștii de la Mundo Deportivo anunță că în contractul internaționalului portughez există o clauză specială conform căreia Barcelona l-ar putea transfera pentru numai 50 de milioane de euro.

Cotat în prezent la 80 de milioane de euro conform Transfermarkt, Bernardo Silva a fost format la academia celebră a celor de la Benfica Lisabona, unde a și debutat la nivel de fotbal profesionist, iar în cariera sa a mai evoluat și pentru AS Monaco.

În acest sezon de Premier League, Silva are 6 goluri și 4 pase de gol în 25 de apariții.

Alături de Manchester City, acesta a câștigat cinci titluri de campion al Angliei, două Cupe ale Angliei, patru Cupe ale Ligii Angliei, două Supercupe ale Angliei, UEFA Champions League, Supercupa Europei și Mondialul Cluburilor.

>> Suspendarea primită de Gigi Becali după derapajul la adresa arbitrei Cristina Trandafir