Egipt s-a calificat în optimile Cupei Africii pe Națiuni, dar nu se va putea baza pe Mohamed Salah, după ce vedeta lui Liverpool a suferit o accidentare care necesită o perioadă de recuperare mai mare decât s-a prevăzut inițial, scrie AFP.

Mohamed SalahFoto: Jon Super / AP / Profimedia

Mohamed Salah va lipsi 3-4 săptămâni, după ce s-a accidentat la piciorul stâng

„Mohamed Salah este accidentat, noi am aflat înainte de meci că este o accidentare de lungă durată, ceea ce am gândit din start. Dar momentul în care va reveni pe teren va fi amânat mai mult”​ - Rui Victoria, selecționerul Egiptului.

Salah a revenit în Anglia pentru a-şi trata accidentarea de la picior, iar agentul său a oferit detalii despre perioada de recuperare.

„Accidentarea lui Mohamed este mai serioasă decât credeam la început. El va fi indisponibil 21-28 de zile, nu doar două meciuri. Cea mai bună şansă a sa de a participa la CAN este să se supună unui program intensiv de recuperare în Marea Britanie şi se alăture echipei îndată ce este în formă” - Ramy Abbas, agentul lui Mohamed Salah, pe X (fostul Twitter).

Federația Egipteană de Fotbal a dezvăluit că Salah a suferit o accidentare la muşchii ischiogambieri de la piciorul stâng și speră ca starul lui Liverpool să fie apt pentru meciul din semifinale, dacă naționala va ajunge în această fază a Cupei Africii pe Națiuni.

„După noi examene medicale realizate lui Mohamed Salah în ultimele ore, dar şi după schimburi de opinii între staffurile medicale ale echipei naţionale şi al lui Liverpool, s-a decis ca jucătorul să se întoarcă în Anglia după meciul cu Capul Verde pentru a fi tratat” - Federaţia Egipteană de Fotbal.

Egipt a terminat pe locul 2 în Grupa B (3 puncte), după Insulele Capului Verde (7 puncte), dar peste Ghana și Mozambic (câte 2 puncte).