Federaţia de Fotbal din Ungaria a reproşat forului omolog din Bulgaria că a avut un comportament „nesportiv”, după ce meciul din preliminariile EURO 2024 a fost mutat de la Plovdiv la Sofia, cu doar două zile înainte de disputare, informează Reuters.

Meci de fotbal intre Bulgaria si UngariaFoto: Laszlo Szirtesi / Alamy / Alamy / Profimedia

Ungaria acuză Bulgaria de comportament nesportiv - Meciul a fost mutat de la Plovdiv la Sofia

Schimbarea târzie a locului de desfăşurare a meciului a fost cauzată de decizia municipalităţii din Plovdiv de a nu pune la dispoziţie stadionul Hristo Botev pentru meci, din cauza lucrărilor de construcţie în curs.

Federaţia Maghiară de Fotbal (MLSZ) a calificat acţiunile gazdelor de la Uniunea Bulgară de Fotbal (BFU) drept „fără precedent, total nejustificate şi extrem de nesportive”.

„Nu este posibil nici măcar să se organizeze o vacanţă în familie în acest mod, darămite un meci internaţional de fotbal cu o miză uriaşă, care implică milioane de oameni”, a adăugat MLSZ.

BFU a anunţat că municipalitatea din Plovdiv a încălcat acordul preliminar pentru utilizarea stadionului: „UEFA a ordonat ca meciul să se joace cu uşile închise pe stadionul Vasil Levski din Sofia”.

Ungaria este liderul grupei G şi se va califica la Euro 2024, dacă obţine un punct joi sau dacă Muntenegru pierde în faţa Lituaniei.

Preliminarii EURO 2024, clasament Grupa G

1. Ungaria (11-4 golaveraj) 14 puncte / 6 meciuri

2. Serbia (13-7) 13 / 7

3. Muntenegru (6-8) 8 / 6

4. Lituania (8-12) 6 / 7

5. Bulgaria (3-10) 2 / 6.