Radu Drăgușin impresionează în tricoul celor de la Genoa, iar prestațiile fundașului român în primele etape din Serie A au atras privirile mai multor cluburi importante din Europa.

Radu DragusinFoto: Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Radu Drăgușin, dorit de Newcastle, Inter Milano și Barcelona

Cumpărat de Genoa de la Juventus pentru 5,5 milioane de euro, Drăgușin ar fi dorit de Newcastle, Inter Milano și Barcelona.

În timp ce gruparea din Premier League ar fi dispusă să plătească 40 de milioane de euro pentru a-l transfera pe fundașul român, presa italiană scrie că acesta ar putea ajunge la Inter, finalistă Champions League în sezonul precedent.

„Ofertă surpriză pentru fostul jucător al lui Juventus. Marotta se pare că urmărește cu mare atenție performanțele lui Radu Drăgușin, fundașul central vândut de Juventus la Genoa pentru doar 5,5 milioane de euro.

Un jucător născut în 2002, perfect pentru prezent, dar și pentru viitor, cu un fizic puternic și dotat cu mijloace tehnice importante.

În ultimele săptămâni s-a vorbit, deloc surprinzător, despre o posibilă mutare la Newcastle, care ar fi gata să plătească o sumă importantă, 40 de milioane de euro.

Însă Inter ar putea intra pe fir în scurt timp. Relațiile dintre cluburi sunt bune și este posibil ca afacerea să se încheie la un preț mult mai mic, probabil sub 20 de milioane de euro, în ianuarie sau cel târziu în vara viitoare”, au scris jurnaliștii de la StopAndGoal.

Florin Manea, agentul fotbalistului, a vorbit recent și despre interesul celor de la Barcelona.

„Am fost sunat de un cunoscut agent din Spania. Drăgușin, din ceea ce mi s-a transmis, se află pe lista Barcelonei. L-au urmărit și îl urmăresc în continuare.

Momentan, însă, nu am avut contact cu cineva din conducerea celor de la Barca. El poate juca oriunde, chiar dacă este de atâția ani în Italia. Sunt, deocamdată, zvonuri, dar dacă sună Real sau Barca nu poți să refuzi” - Florin Manea, citat de iamsport.

De știut:

  • Potrivit Transfermarkt, Radu Drăgușin este fotbalistul român cu cea mai mare cotă de piață: 10 milioane de euro.
  • Fundașul român a fost integralist în toate cele nouă meciuri disputate de Genoa în acest sezon. El a bifat un assist.