​Angeles Béjar, mama lui Luis Rubiales (preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal - RFEF), a început o grevă a foamei până când se va găsi o soluţie pentru a opri „vânătoarea inumană şi sângeroasă” a fiului ei, care a sărutat-o pe jucătoarea Jenni Hermoso după câștigarea Cupei Mondiale.

Jenni Hermoso și Luis RubialesFoto: Noe Llamas/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mama lui Luis Rubiales îi cere fotbalistei Jenni Hermoso „să spună adevărul”

Potrivit Marca, Bejar și sora ei au mers luni dimineața la biserica Divina Pastora din Motril, în sudul Spaniei, și a afirmat că vor rămâne închise în parohie „pe termen nelimitat, zi şi noapte” până când se va face dreptate pentru Luis Rubiales.

Angeles Béjar este convinsă că fiul ei „nu merită ceea ce i se întâmplă”, „este incapabil să facă rău cuiva” şi nu înţelege de ce toată lumea „este crudă cu el”.

De asemenea, ea îi cere fotbalistei Jenni Hermoso să „spună adevărul” şi „să menţină versiunea pe care o avea la începutul evenimentelor” (n.r. jucătoarea ar fi afirmat atunci că sărutul a fost consimțit, dar apoi a spus că Rubiales minte).

Rubiales a refuzat categoric să demisioneze din cauza incidentului de duminica trecută, de la Sydney. Jucătoarele şi antrenori de la echipa feminină îi cer să plece, iar guvernul doreşte, de asemenea, ca el să plece, scrie News.ro.

FIFA a deschis joi o procedură disciplinară împotriva lui Rubiales şi a anunţat sâmbătă că acesta a fost suspendat pentru trei luni din fotbalul naţional şi internaţional, în aşteptarea rezultatelor unei anchete.

RFEF a convocat federaţiile regionale la o reuniune „extraordinară şi urgentă” luni „pentru a evalua situaţia în care se află forul” în urma suspendării lui Rubiales, a declarat duminică un purtător de cuvânt al forului.

Reprezentativa Spaniei a câştigat Cupa Mondială la fotbal feminin, după ce s-a impus cu 1-0 în fața Angliei, duminică, 20 august, în finala disputată pe Stadionul Olimpic din Sydney.