​În ultima perioadă, tot mai mulți jucători cu nume s-au transferat în zona arabă, iar ultimul pe listă este Sergej Milinkovic-Savic. Sârbul era dorit de mai multe formații importante din Europa, dar a ales calea banilor.

Sergej Milinkovic-SavicFoto: Peter Steffen / AFP / Profimedia

Sergej Milinkovic-Savic a părăsit-o pe Lazio pentru Al-Hilal

De-a lungul vremii, mijlocașul sârb a fost pe lista scurtă a multor formații importante de pe Bătrânul Continent. Lazio a ținut însă de fiecare dată la preț, iar în cele din urmă l-a cedat pe jucătorul în vârstă de 28 de ani la Al-Hilal.

Fotbalistul a jucat opt ani pe Olimpico, iar conform presei italiene suma de transfer ar fi undeva în jurul a 40 de milioane de euro.

Transferat de la Genk în vara anului 2015, Savic a cucerit alături de Lazio două Supercupe ale Italiei și o Cupă a Italiei în 2019.

S-a despărțit de gruparea de pe Olimpico după 341 de apariții în care a bifat 69 de goluri și 59 de pase decisive.

Conform presei italiene, contractul lui Savic este valabil până în vara lui 2026, iar jucătorul va primi un salariu de 22 de milioane de dolari pe stagiune.

Tot în această vară, Al-Hilal a mai adus jucători cunoscuți precum Kalidou Koulibaly (de la Chelsea) și Ruben Neves (de la Wolverhampton).