Mircea Lucescu a revenit în România și se pregătește pentru cantonamentul din Austria cu Dinamo Kiev, iar tehnicianul a vorbit despre performanțele naționalei mari, dar și cea de tineret, care a fost eliminată încă din faza grupelor la Campionatul European sub 21 de ani.

Mircea LucescuFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

>>> Mircea Lucescu, așteptat cu brațele deschise pe stadionul Giulești

Mircea Lucescu a criticat tacticile alese de Edi Iordănescu și Emil Săndoi

Naționala României a obținut două puncte din confruntările cu Kosovo (0-0) și Elveția (2-2), dar jocul nu a fost unul deloc strălucit.

Gică Popescu a avut mai multe acuzații dure la adresa lui Edi Iordănescu, iar actualul selecționer al naționalei mari a răspuns printr-un mesaj amplu publicat pe contul său de Facebook.

Popescu nu a fost singurul care l-a criticat pe Iordănescu Jr, iar Mircea Lucescu a subliniat și el faptul că modul de pregătire al meciurilor a fost unul total greșit.

Antrenorul lui Dinamo Kiev i-a atras atenția și lui Emil Săndoi, cel care a fost eliminat de la Campionatul European U21 încă din faza grupelor cu naționala de tineret.

„Și Săndoi, și Edi trebuie să facă o analiză foarte serioasă asupra modului în care trebuie să abordeze meciurile internaționale, cu ce stare de spirit, cu ce organizare de joc. Dacă intri pe teren și te gândești, în primul rând, să nu pierzi, e foarte greu să și câștigi.

Asta a fost impresia mea. Avem jucători talentați. Numai dacă luăm cele două goluri împotriva Elveției, pasa extraordinară (n.r. a lui Moruțan, la primul gol al României), intervenția lui Mihăilă, se vede că jucătorii noștri au clasă.

Problema este cum îi organizezi pentru a da maximum din ceea ce pot ei. Asta s-a întâmplat și în anii 90, în anii 80, cu Steaua, Dinamo, Craiova, FC Argeș.” - a declarat Mircea Lucescu, potrivit as.ro.