Manchester City a revenit pe prima poziție în Premier League. Campioana en-titre a câștigat joi seară pe teren propriu în fața celor de la West Ham United (3-0), iar Erling Haaland a punctat din nou pentru „cetățeni”. Tot joi, Liverpool s-a impus în duelul cu Fulham, 1-0.

Pep GuardiolaFoto: Jon Super / AP / Profimedia

Erling Haaland i-a depășit pe Andy Cole și Alan Shearer

Manchester City și-a recuperat postura de lider în Premier League și a câștigat fără mari emoții în fața celor de la West Ham United, scor 2-0.

Formația antrenată de Pep Guardiola a controlat partida de la un capăt la celălalt și deși la pauză scorul a fost 0-0, gazdele nu au întâmpinat probleme în partea secundă.

Nathan Ake a deschis scorul pentru City în minutul 50 al partidei, după ce a reluat cu capul în plasă din centrarea lui Mahrez.

Seara nu putea fi completă dacă nu înscria și Erling Haaland. Norvegianul a finalizat superb cu o scăriță în minutul 70 și a ajuns la 35 de reușite în actualul sezon de Premier League.

Cu acest gol, Haaland i-a depășit pe Andy Cole și Alan Shearer în clasamentul numărului de goluri înscrise într-un singur sezon de Premier League.

În minutul 85, Phil Foden a stabilit scorul final al partidei, cu un șut deviat.

Tot joi seară, Liverpool a primit vizita celor de la Fulham, iar băieții lui Klopp au reușit să se impună, grație reușitei înscrise de Mohamed Salah (min 39), care a transformat o lovitură de la 11 metri.

Clasament Premier League

1 Manchester City 79p

2 Arsenal 78p

3 Newcastle United 65p

4 Manchester United 63p

5 Liverpool 59p

6 Tottenham Hotspur 54p

7 Aston Villa 54p

8 Brighton 52p