Este acel timp al anului când nominalizările la premiile Oscar așteaptă după colț să erupă ca laureați, multe din ele rulând deja pe platforme de streaming.

Netflix, sediul din Los Gatos, CAFoto: Netflix

Pentru cei care caută altceva de văzut doar ca să se relaxeze, deci nu se uită nici la finala de vis de la Australian Open, The New York Times are două recomandări din cele mai bune producții de pe Netflix.

Film: „Metallica: Some Kind of Monster”

Un portret fascinant al grupului superstar de heavy metal aflat la răscruce. ”Some Kind of Monster” descoperă Metallica pe punctul de a se destrăma, muzicienii putând cu greu să-și ascundă ostilitățile reciproce pe când se străduiau să încropească un album.

Rezultatul este ceea ce criticul A. O. Scott numea în 2004 „o psihodramă de complexitate romanescă și dimensiuni epice”.

Voyeuristic și captivant, este un film despre chinurile de facere ale unui album – probabil și despre comportamentul celebrităților, dar și despre limbajul complicat și relațiile comparabile cu mersul pe coji de ouă pe care membrii grupului trebuie să le utilizeze ca să se suporte reciproc la vârste mijlocii.

„Precum într-un cuplu căsătorit demult, în care partenerii au ajuns plictisiți, nesatisfăcuți și la cuțite”, spune A. O. Scott.

Kirk Hammett, Lars Ulrich și James Hetfield pe scenă (Foto: Netflix)

Serial: „Sex Education”

Unul din cele mai bune seriale originale ale lui Netflix este despre adolescenți, dar nu chiar pentru ei... sau cel puțin nu pentru a-l vedea împreună cu părinții.

În drama comică amuzantă și explicită, Asa Butterfield și Emma Mackey joacă rolurile unor puști evitați de colegii de clasă, dar care au păreri valoroase despre complexele sexuale ale acestora și li le împărtășesc în ședințe de terapie plătite.

Pe parcursul a trei sezoane, acești consilieri neobișnuiți își văd viețile devenind tot mai complicate, pe măsură ce schimbă tabăra de la sfătuitori la sfătuiți. NYT descrie serialul ca fiind „oportun, dar nu stângaci în relevanță” și „feminist, cu o lipsă agreabilă de teamă privind subiectul.”

Asa Butterfield și Gillian Anderson în „Sex Education” (Foto. Netflix)