Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a promis să lupte împotriva oricărui tip de informaţii false în campania pentru viitoarele alegeri europene programate între 23 şi 26 mai, potrivit Le Vif, citat de Rador.

Jean-Claude JunckerFoto: en.kremlin.ru

"Dacă guvernele fac afirmaţii despre UE sau despre Comisie care nu corespund realităţii, vom răspunde la ele", declară el într-un interviu care va apărea în ediţia de marţi a ziarelor grupului german Funke. "O voi face eu însumi în săptămânile următoare înaintea alegerilor", a dat el asigurări.

Dl Juncker avertizează viguros împotriva oricăror încercări de a-i manipula pe alegătorii indecişi, inclusiv cele venind din partea statelor membre ale Uniunii Europene.

"Am văzut deja tentative de a influenţa alegerea din Parlamentul European prin manipulări, care vin din mai multe locuri, nu numai din exteriorul UE", avertizează el.

"Unele state membre ale Uniunii încearcă şi ele să ducă electoratul într-o anumită direcţie cu informaţii false", apreciază preşedintele executivului european.

"Comisia este gata să combată toate astea", insistă el.

Prim-ministrul nationalist ungar, Viktor Orban, în special, îl ia regulat drept ţintă pe dl Juncker.

Alegerile europene sunt programate din 23 pană pe 26 mai.

Participarea la scrutin pentru desemnarea membrilor Parlamentului European scade regulat de la începutul acestor alegeri, în 1979. Ea a atins cel mai scăzut nivel de 43% în 2014, la alegerile care au văzut un progres al euroscepticilor.