Prefectul judetului Ilfov, Daniel Rasica, i-a spus, sambata, vicepremierului Gabriel Oprea, in videoconferinta de la MAI, ca vrea sa ii raporteze personal despre unele situatii din Ilfov legate de procesul electoral, "care se pare ca va fi deturnat de la calea legala sau se incearca lucrul acesta". Declaratia a fost facuta in videoconferinta de la Ministerul Afacerilor Interne privind masurile luate pentru alegerile care au loc duminica, prefectul judetului Ilfov solicitand sa intervina dupa ce vicepremierul a intrebat daca sunt probleme in tara, potrivit Mediafax.

Prefectul a facut, la inceputul interventiei, referire la un incident electoral care ar fi avut loc in Otopeni, vineri seara, despre care a spus ca a tinut legatura "cu inspectorul sef si cu colegii de la Serviciul de Informatii si Protectie Interna", carora le-a multumit pentru modul in care au rezolvat aceasta problema.

"Numai ca, in ultima perioada exista tot felul de semnale si v-as cere permisiunea sa va raportez personal despre niste situatii punctuale care se inregistreaza la nivelul judetului Ilfov vizavi de procesul electoral, care se pare ca va fi deturnat de la calea legala sau se incearca lucrul acesta", i-a spus prefectul judetului Ilfov vicepremierului Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.

Vicepremierul i-a spus ca ii cere sa respecte legea si ca il asteapta la Ministerul Afacerilor Interne sa spuna ce probleme are: "Domnule prefect, eu am rugamintea sa respectati legea. Sunt aici la minister toata ziua, va astept la minister daca aveti probleme deosebite", i-a spus Oprea prefectului, care a raspuns: "Am inteles domnule viceprim-ministru".

Oprea a continuat apoi discutiile din videoconferinta cu prefectul judetului Maramures, acestea fiind singurele interventii din tara.

Potrivit unor informatii publicate in presa, vineri seara, in Otopeni ar fi avut loc un incident electoral, sefa unui partid fiind lovita in cap de catre un agent de paza, la intrarea intr-un parc, unde erau impartite pliante cu unul dintre candidatii la alegerile parlamentare partiale.