Prim-vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), Klaus Iohannis, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca nu va candida la Presedintia tarii si ca il va sustine pe liderul liberalilor, Crin Antonescu, pentru aceasta functie, relateaza Agerpres.

"Eu iau in calcul sa ma implic in campania prezidentiala, in calitate de fruntas al PNL, cu rezultate bune in sondaje. Candidatul nostru este Crin Antonescu. Am mai discutat aceste chestiuni. Nu am reevaluat, nu am rediscutat situatia. Acum ne pregatim pentru europarlamentare", a spus Klaus Iohannis, intrebat daca va candida la Presedintie.

Pe de alta parte, Klaus Iohannis este sigur ca liberalii isi vor atinge obiectivul propus si vor obtine 20% la alegerile europarlamentare.

"Eu cred ca vom atinge 20 la suta si nu imi fac calcule pe alta varianta", a declarat acesta, precizand ca pana la finalul campaniei va fi mult mai prezent in randul alegatorilor, nu doar pe afisele electorale.

Intrebat cum va continua, in mod concret, campania, Iohannis a raspuns: "Si da-i si lupta si da-i si lupta. Televiziuni, manifestari publice, lansari de candidati. (...) Cam asa: dimineata la primarie, dupa-amiaza la manifestari in zona apropiata, (...) seara, mai spre capitale nationale si regionale".