Presedintele Traian Basescu va participa, joi, la Sulina, la o tabara de vara, organizata pentru tinerii romani care traiesc in diaspora, informeaza biroul de presa al Administratiei Prezidentiale.

Avand tema "Comunitati romanesti si identitate europeana", scoala de vara de la Sulina este organizata de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informatiei, potrivit Agerpres.

Evenimentul se afla la a sasea editie si reprezinta continuarea unui program lansat in 2006 de presedintele Traian Basescu.

Anul acesta, 200 de tineri romani din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria si Bulgaria, studenti eminenti bursieri ai statului roman, membri

ai organizatiilor studentesti, tineri jurnalisti din R. Moldova, participa la un program care cuprinde intalniri cu reprezentanti ai vietii publice romanesti si reprezentanti ai institutiilor cu atributii in elaborarea politicilor privitoare la relatia cu romanii de pretutindeni.

Programul Scolii de vara se va axa pe doua teme: "Romania 2020' si 'Politici in domeniul educatiei pentru romanii de pretutindeni".