Niciunul dintre tiganii repatriati, saptamana trecuta, din Franta in Romania n-avea cazier la politia franceza sau romana, a precizat, duminica, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, potrivit Agerpres.

"In privinta persoanelor care au revenit in Romania saptamana trecuta, am efectuat un control amanuntit si ele nu figurau nici in fisierele politiei franceze, nici in cele ale politiei romane ca autori de infractiuni", a declarat agentiei APA ministrul, care se afla la Salzburg, la un forum international.

Ministrul admite ca, "daca un cetatean roman nu are acte legale de sedere in Franta, el trebuie sa fie expulzat", dar a sustinut ca Romania "se va apara" daca intervin abuzuri.

Vasile Blaga nu considera ca actiunile desfasurate de autoritatile franceze sunt expulzari, ci vorbeste, ca si Parisul, de "intoarceri voluntare".

"Franta plateste pentru aceste intoarceri voluntare... Este o politica buna sau proasta? N-as vrea sa ma exprim in aceasta privinta", a comentat Blaga.

Cateva sute de tigani au fost trimisi in Romania si Bulgaria ca urmare a inaspririi politicii de securitate a guvernului francez, atitudine ce a fost criticata pe plan intern si international.