Patriarhia Romana respinge ferm orice propunere privind legalizarea prostitutiei, chiar daca ideea apartine Comisiei prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice sau altor institutii, a declarat, marti, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica.

"In martie, o astfel de propunere era cuprinsa in proiectul noului Cod penal. Atunci, dar si astazi si oricand, Patriarhia Romana va avea acelasi punct de vedere legat de legalizarea prostitutiei. Institutiile statului si legile au menirea sa apere demnitatea persoanei, institutia familiei si valorile vietii sociale", a declarat el.

Constantin Stoica a adaugat ca proiectele din ultimele luni arata ca "demnitatea persoanei, institutia sacra a familiei si moralitatea publica sunt complet ignorate de autorii acestora. In consecinta, Patriarhia Romana respinge propunerile de dezincriminare a prostitutiei".

Pozitia Patriarhiei vine dupa ce Comisia prezidentiala pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice a propus, in raportul lansat marti, dezincriminarea consumului de droguri si legalizarea sexului comercial, sustinand ca astfel pot fi reduse, in anumite conditii, unele riscuri privind sanatatea publica.