Ministerul Educatiei va propune desfiintarea, din 2010, a tezelor cu subiect unic

de M.M.     M. Heusler
Joi, 2 iulie 2009, 19:36 Actualitate | Esenţial

Ecaterina Andronescu a anuntat, joi, ca Ministerul Educatiei va propune un proiect privind desfiintarea din anul scolar 2009-2010 a tezelor cu subiect unic, care va fi supus dezbaterii publice, relateaza Mediafax.

"Potrivit proiectului, intentionam ca media de la admiterea in liceu sa fie calculata astfel: 50 la suta sa fie reprezentata de media celor patru ani, 25 la suta sa aiba pondere teza cu subiect unic pe care au avut-o in clasa a VII-a, iar 25 la suta o testare din clasa a VIII-a, care sa fie o evaluare de tip PISA", a spus Andronescu.

Demnitarul a precizat ca pentru clasele V-VII, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii intentioneaza sa organizeze testarile internationale pentru evaluarea elevilor, iar tezele sa fie cele obisnuite, locale.


Citeste mai multe despre   5017 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Sunteti niste neaveniti.... (Joi, 2 iulie 2009, 20:05)

  Cristian [anonim]

  Fiica-mea a terminat clasele 5-8 cu 9,45.
  Datorita sistemului dvs. a invatat permanent,fara a avea o copilarie reala, pt a putea contracara si actiunile profesorilor dvs.corupti.
  Asta pt ca i-am explicat ca pt mine nu exista 1 martie,8 martie,ziua de nastere,"craciunul si pastele profesorilor".
  Cu alte cuvinte "fara spaga' si fara pregatire in particular cu 'distinsii'...
  Am platit numai fondul clasei,fondul scolii,fondul pt bodyguard,fondul de creta+burete..
  Am platit reparatia clasei,zugravitul clasei,schimbatul bancilor si a tablei.
  M-am trezit ca la admitere,incompetentii au luat 10 la probele eliminatorii si au compensat notele mici. Fi-mea a primt 7,70.
  Tot a intrat,insa cu un gust amar.
  Oare de unde stiau elevii-spagari de modul nou de calcul al mediei???
  Oare de ce nu preluati un sistem valabil, gata testat intr-o tara civilizata???
  Vreti experimente pe banii si nervii nostri?
  Si pe copilaria alor nostri?
  Sict*r nulitatilor!
  • 0 (0 voturi)    
   admitere liceu (Vineri, 10 iulie 2009, 16:24)

   bu-bu [anonim] i-a raspuns lui Cristian

   Sunt profesor.Admiterea la liceu mi se pare cea mai mare porcarie posibila.Ministerul si "draga"noastra ministra isi bate joc de noi, inclusiv cu planurile pt.la anu'.Aveti dreptate:HAI SICTIR!!!!!!!!!!!!!!!
   • 0 (0 voturi)    
    teze unice in continuare (Luni, 20 iulie 2009, 20:07)

    irina alba iulia [anonim] i-a raspuns lui bu-bu

    cel mai bine pt elevi ar fi sa mearga in continuare cu tezele unice. nu ar fi atat de stresati din cauza materiei adunate in 4ani ,ar da tezele unice in fiecare semestru si ar fi mult mai simplu pentru ei
 • +2 (2 voturi)    
  ME propune (Joi, 2 iulie 2009, 20:06)

  cititor [anonim]

  Dupa atatea modificari anuale si atatea "sincope" ca sa nu le numim tampenii eu cred ca cea mai utila propunere a ME ar fi sa desfinteze scoala, nu de alta dar ar scapa de griji si ministerul va avea o activitate lina si plina de succese.
  Asa minister, asa ministru, asa scola. Pana acum totul este bine pus la punct, dar nu in interesul scolii si al scolarilor.
 • +3 (3 voturi)    
  media celor patru ani (Joi, 2 iulie 2009, 20:08)

  profu' [anonim]

  Regulamentul de promovare la liceu (sau la facultate) care include media celor patru ani a distrus sistemul de evaluare in invatamantul preuniversitar. Sunt clase in care toti elevii au mediile generale peste 9.50. Profesorii aproape ca nu isi mai permit sa puna note sub 8. Aceasta situatie este datorata faptului ca ei incearca sa-si ajute elevii mai departe si pentru ca isi dau seama de absurditatea compararii rezultatelor obtinute in urma folosirii unor scari diferite de evaluare.
 • +2 (2 voturi)    
  pisa ma-sii (Joi, 2 iulie 2009, 20:14)

  Mazeta [utilizator]

  Nici un an fara o schimbare majora in invatamant (de regula in rau). Garanteaaza cineva ca sistemul asta de evaluare va fi mentinut macar 4 ani? Nu sunt adeptul teoriilor conspirationiste, dar parca cineva vrea sa distruga sistematic tot invatamantul.
 • +2 (2 voturi)    
  Le ... (Joi, 2 iulie 2009, 20:30)

  X [anonim]

  ... scot pentru a le introduce peste 2 ani si apoi sa le scoata din nou. Incredibil ce varza ati putut face din sistemul de invatamant in 20 de ani. Parca cu rautate. Incapabililor !
 • +2 (2 voturi)    
  Iarasi experiente? (Joi, 2 iulie 2009, 20:31)

  Stefan [anonim]

  O luam de la inceput. Normal mi se pare ca o generatie ce parcurge un ciclu de invatamant (I - IV; V - VIII sau IX - XII) sa invete si sa isi dea examenele conform reglulilor valabile la intrarea in ciclu. Este ca si cum la un joc s-ar schimba regulile in mijlocul jocului. Onoratul minister nu s-a saturat de atatea modificari ale examinarii elevilor? Chiar nu observa ca nu aceasta este principala problema? De ce nu au grija sa adapteze programa la ce se intampla in viata reala? Copilul meu (clientul acestui sistem) si eu, ca parinte, nu contam, nu avem nici un cuvant de spus. Daca ne convine bine, daca nu, tot bine.
 • +1 (1 vot)    
  minsitrii (Joi, 2 iulie 2009, 20:35)

  calin [anonim]

  Eu cred ca fiecare ministru al invatamantului vrea sa ramana in istorie prin schimbarile pe care le face... Altfel nu imi explic de ce absolut fiecare ministru al invatamantului vine cu vreo idee mareata prin care sa-i zapaceasca si mai tare pe saracii copii.
 • 0 (0 voturi)    
  teze unice (Joi, 2 iulie 2009, 22:09)

  mimi [anonim]

  Ar trebui introduse teze unice SCRISE la TOATE materiile.. su numai si absolut numai aceste note sa conteze.
  Bineinteles ca in orice tara civilizata se aranjeaza extra sesiuni de teze pt o eventuala marire de nota.

  Profesori ar trebui decit sa fie indrumatori si sa dea numai lucrari de verificare sau control. Nu ar trebui sa aiba nici o competenta sa dea note care sa conteze in media finala de admitere.
  E foarte adevarat ca sint clase in care nu se dau decit note mari numai pentru a ajuta elevii sa obtina medii mai bune, nicidecum pe merit.
  Stiu cazuri de leevi cu medii de peste 9 la clasa, dar la teze nu au reusit sa ia nici 6.

  Mi se par oribile propunerile
  • 0 (0 voturi)    
   Examene... (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 11:50)

   Alexa [anonim] i-a raspuns lui mimi

   "Profesorii NU ar trebui DECÂT" sau "Profesorii ar trebui doar...". Vad ca toata lumea are cate o parere. Este adevărat că unii profesori dau note mari, dar nu doar pentru a-şi ajuta elevii, ci şi pentru ca unii părinţi consideră că ei ştiu mai bine valoarea odorului şi vin să impună ei note. Cu scandaluri şi tot tacâmul. Sigur că cel mai potrivit ar fi ca elevii să dea admitere, iar stimatele cadre didactice să aibă simţul valorilor în toate circumstanţele. Şi într-adevăr, profesorii care vor veni, cei care ar fi trebuit să vândă în piaţă, dar din cauză că cei buni se orientează spre alte joburi, nu vor avea competenţe nici pentru a preda, iar pentru a evalua nici atât. Cu toată bătaia de joc la adresa învăţământului şi a sistemului sanitar, a denigrărilor mass-media, vor mai veni în aceste sisteme în care oamenii îşi primesc doar banii de buzunar, nu de supravieţuire, doar cei care luau oricum la taraba tot atât. Mes hommages!
 • 0 (0 voturi)    
  TOATE (Joi, 2 iulie 2009, 22:53)

  sabo [utilizator]

  COMENTARIILE ANTERIOARE SUNT REALISTE.
  DAR TEZELE ACESTEA TREBUIE SCOASE OMEDIAT.
  SUNT O STUPIZENIE.
  NU CREDETI?
  • 0 (0 voturi)    
   tezele (Vineri, 10 iulie 2009, 16:29)

   bu-bu [anonim] i-a raspuns lui sabo

   ba da!!!!!!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  se incurajeaza mita (Vineri, 3 iulie 2009, 12:16)

  mimi [anonim]

  Tezele unice sunt unica metoda sa se descurajeze mita, meditatiile si aranjamentelein randul profesorilor. Cu cat avem un sistem mai neutru si EGAL pentru toti elevii cu atit mai bine. Un NU hotarat mentinerii si cresterii influentei profesorilor asupra notelor finale
  • 0 (0 voturi)    
   tezele (Vineri, 10 iulie 2009, 16:31)

   bu-bu [anonim] i-a raspuns lui mimi

   aiurea!!!!!!!!!!!!!!!tezele sunt cea mai sigura metoda de fraudare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  este revoltator (Marţi, 7 iulie 2009, 16:13)

  parinte [anonim]

  Mi se pare anormal sa se schimbe din nou sistemul de evaluare al copiilor care au apucat sa mearga pe un anumit sistem, fie el bun sau rau. Ii innebunim de tot pe acesti copiii. Vreti sa schimbati ceva, mai bine mai ganditi 1-2 ani si luati o hotarare pt. o perioada lunga de timp, hotarare care se aplica pe cicluri de invatamat (adica cei intrati in a cincea, respectiv a noua). Ce PISA!!! Alta gaselnita, copiii astia nu sunt pregatiti sa faca fata la asa ceva, lasa-i din a cincea si stiu ce au de facut. Noi stiam clar din cl. 1 ce ne asteapta pana la terminarea facultatii chiar, iar acum de la an la an avem alta nebunie. Mai bine structurati intai materia si gandirea profesorilor si pe urma aveti pretentii de la elevi....
 • 0 (0 voturi)    
  admitere liceu (Joi, 9 iulie 2009, 23:44)

  vasile ovidiu [anonim]

  Cred că ar fi optim ca elevii de clasa a VIII a în 2009 2010 care au susţinut teze cu subiect unic în clasa a VII să meargă în continuare pe sistemul actual de admitere după care putem imagina oricare altă modalitate de admitere în care să introducem media generală a anilor de studii gimnaziale şi un test Pisa la lectură, matematica,ştiinţe,...in 2009 2010 cred că ar fi optim să procedăm la o administrare cu caracter experimental a unui asemenea test Pisa...cred deasemenea că se impune o regândire a evaluării curente pentru ca aceasta să fie cât mai transparentă şi implicit obiectivă...
 • 0 (0 voturi)    
  comunismul ne va vindeca (Vineri, 10 iulie 2009, 10:15)

  Ana [anonim]

  cred ca o noua revoluţie ne va scăpa de imbecialitate !!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  teya cu subiect unic (Vineri, 10 iulie 2009, 12:07)

  Ani [anonim]

  Va felicit ca ati adus in discutie acest subiect,dar ar fi ideal daca si cei din minister vor lua o hotărâre eficienta . Nu stiu cati veti fi de acord cu mine,dar pe vremea noastra era foarte bun sistemul pentru ca nu trebuia sa fi vanataor de note in gimnaziu si invatai cat puteai la materiile care nu-ti placeau sau la cele la care profesorii nu te prea simpatizau.Pentru ca nu conta media din generala erai motivat sa inveti foarte mult la materiile inscrise pe lista de admitere la liceu(mate si romana sau in unele cazuri pentru acele probe eliminatorii, pe care liceele cu profil le impuneau).Acum s-au stimulat foarte mult si meditatiile cu profesorii de la clasa pentru ca notele sa fie mai mari .Durerea cea mai mare este atunci cand un copil foarte bun ia acceasi nota la aceasta teza cu subiect unic ca si colegul său , care nu prea a invatat tot anul,dar a fost ajutat sa rezolve corect. Cred ca mult mai corecte erau tezele date de catre profesor la clasa pentru ca se dadea pe 2 sau 3 randuri si nimeni nu mai avea ce sa copieze de la colegul si fiecare primea nota meritata.
 • 0 (0 voturi)    
  Ce ne facem oameni buni? (Sâmbătă, 11 iulie 2009, 0:01)

  Geobanu [anonim]

  Cred ca nici cu testul PISA nu vom putea elimina hotia si copiatul , oblăduit în foarte multe scoli chiar de profesiorii care supraveghează elevii in timpul examenelor, sau si mai grav de cei care organizează aceste examinări. Mai ales cand profesorii nici macar nu sunt platiti pentru aceste activitati.
  Toti au interesul ca rezultatele finale sa arate foarte bine, sa mascheze o activitate mediocră sau insuficienta. Aşa se întâmpla si in invatamantul preuniversitar şi în invatamantul superior.
 • 0 (0 voturi)    
  admiterea la liceu (Duminică, 12 iulie 2009, 19:00)

  luiza [anonim]

  alte modificari!! tot pe capul copiilor nostrii !!! le-ati distrus copilaria cu atatea teste si evaluarii. Au inceput din clasa intai si nu se mai termina...cand ne acomodam cu un sistem vine un ministru nou si propune ceva nou, asa de dragul schimbarii. mai ganditiva si la acesti copii care nici nu mai stiu ce sa creada despre scoala...
 • 0 (0 voturi)    
  teze (Miercuri, 15 iulie 2009, 11:28)

  ana [anonim]

  as vrea k tezele astea sa fie scoase pentru k sunt oribile in unele scoli se lasa sa se copie nonstop iar aici la mine nici pas nu se poate spune cand incepe teza....asta nu mi se pare corect fata de copii....asa k ar fi mai bine sa le scoata si sa bage asta cum ziceam teze tip pisa.....ar fi mult mai bune........
 • 0 (0 voturi)    
  tezele unice (Duminică, 19 iulie 2009, 17:20)

  Florentina [anonim]

  Lasati copii care au trecut in clasa a 8 asi au sustinut tezele sa le dea si anul viitor ,iar cei care trec acum in clasa a 7 a sa nu mai dea aceste teze.
 • 0 (0 voturi)    
  teze unice (Luni, 20 iulie 2009, 11:20)

  alania 2007 [anonim]

  De acord cu Florentina.Cei care au sustinut tezele unice in clasa a VII-a ,ar trebui sa le sustina si in clasa a VIII-a ,apoi sa se schimbe sistemul de evaluare. Copiii sunt dezorientati,parintii la fel, nu mai stim ce schimbari ne va aduce anul ce vine....se alege praful de invatamantul romanesc. Cei de la ministerul educatiei au uitat ca au plecat de la catedra,nu mai au contact cu realitatea.
 • 0 (0 voturi)    
  tsu (Joi, 27 august 2009, 16:05)

  andreea [anonim]

  Ba asta chiar ca`i prostie curata.cum ma.. eu am dat anul trecut intr`a 7a tsu . si acuma intr`a opta nu mai dau teza cu subiect unic. Ce suntem noi aicea .. cobai? Tot experimentati pe noi ... ca sa vedeti daca`i bine. da lasati`ne pe noi sa terminam cu tezele astea daca as am inceput. Astia care`s acuma a7a... bagati`le PISA si pe noi lasati`ne sa terminamc um am inceput. NE`ATI BULVERSAT ... CHIT CA ELEVII CARE INVATA NU`S ASA AFECTATI :)) ..
 • 0 (0 voturi)    
  Doamna ministra este dusa?! (Luni, 31 august 2009, 18:27)

  Mitzzu [anonim]

  ...ea..neavand o copilarie prea fericita..nestiind ce e ala telefon decat la 20 de ani...invatand din greu si din rasputeri..logik k vrea razbunare...se oftica de moare knd vede k noi[copiii]ducem referate dp net...caracterizari la fel..si luam note foarte bune pe nimic:)
  si noua ne convine ..
  dar vrem nenorocita aia de teza..sa o dam..fara admitere la liceu!>este comunistaaa!!!nu o inteleg..de ce vrea ea ceva daca noua nu ne place?cum ar fi k eu sa o oblig sa manance cacat q paine..zi de zi:)an de an..
  i-ar conveni?

 • 0 (0 voturi)    
  testul PISA (Joi, 10 decembrie 2009, 19:59)

  Faby [anonim]

  Mai nou,au adaugat astia de la minister testul PISA la clasa a 7-a.Cum sa adun yo atatea informatii ca-i cultura generala si nustiu ce sa citesc pt a face o lucrare buna ca nu pot ghici subiectele pt a invata pt test.Mereu le-am avut cu matematica,romana si engleza,ba chair faca pregatire pana la mate si engleza pan in a 8-a,dupa aceea ma delectez in functie de liceu,situatia ministerului...etc.Sunt a 7-a si am nevoie de ele...
  Subiectul este k am nevoie de un mic sfat pt a stii ce e de tebuinta sa invat.Plzz raspundeti:D
 • 0 (0 voturi)    
  teze (Duminică, 18 aprilie 2010, 0:17)

  flori [anonim]

  sunteti niste nesimtiti nici nu le pasa cum suntem noi intorsi pe dos ba erau teze normale ba erau teze nationale ca cica e mai bn , da intr-un fel ca mergam la scola si dadeam tele nationale 2 ore si nu faceam celelalte ore ca macar nu trebuia sa invatam in aceasi zi si la teza nationala si la alte materii , acum a bagat iarasi teza normala si trebuie sa invatamsi pt. teza si pt. alte materii in aceasi zi , dar la profesori nu le pasa ca ai teza si nu ai invatat la alte materii si mai avem si testul pisa , asa ca suntem inebuniti :((
 • 0 (0 voturi)    
  teze (Sâmbătă, 24 aprilie 2010, 11:41)

  stefan [anonim]

  iarasi alte teze....parca am fi cobaii lor
  astia de SUS SUNT NISTE TERORISI
 • 0 (0 voturi)    
  noname@yahoo.com (Marţi, 19 octombrie 2010, 19:13)

  no [anonim]

  invatamantul din romania a ajuns de tot rahatul..mai nou o profesara iesita le pensie de 2 ani ii tine loc sotului paralizat de anul trecut in loc sa vina altcineva..ea e batrana si-a trait traiul si mancat malaiul sa lase si pe altcineva in locul ei sa mai manance si paine...tin sa spun ca este si de limba romana si daca nu mergi la meditatii ai note foarte mici!!deci si prin urmare traim in romania si asta ne mananaca zilele!!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version