O turista romanca a murit si alti doi conationali au fost raniti, joi, intr-un accident de autocar in Egipt, soldat cu cel putin noua morti si peste 28 de raniti.

Ambasadorul Romaniei in Egipt, Gheorghe Dumitru, a declarat la Antena 3 ca turistii romani faceau parte dintr-un grup mai mare, de 103 romani care au plecat in vacanta la Sharm el-Sheikh. Autocarul care mergea catre Sharm el-Sheikh s-a rasturnat si a luat foc in regiunea Wadi Ghandal, la 45 de kilometri sud de Suez. Un pneu s-a spart, iar soferul a pierdut controlul vehiculului, transmite Associated Press.

Un responsabil local a anuntat ca cei opt morti „sunt probabil canadieni si britanici”. Trei cadavre au fost carbonizate, a adaugat el.

Printre raniti figureaza si 13 rusi, patru britanici, doi canadieni, doi italieni, un ucrainean si trei egipteni.

Ranitii au fost spitalizati in apropiere de Sharm el-Sheikh, trei fiind in stare grava. Unei femei de origine canadiana i s-a amputat un picior, potrivit oficialului egiptean.

La Londra, Ministerul de Externe a confirmat ca in autocar se aflau cetateni britanici, dar nu a precizat cati anume si nici starea lor.

In fiecare an, circa 6 000 de persoane isi pierd viata si 30 000 sunt ranite in accidente rutiere in Egipt.