Pop-up de infrastructură este o soluție modulară și scalabilă de sustenabilitate care integrează câteva elemente esențiale pentru viitorul sustenabil al României. Astfel, sub un singur acoperiș, oamenii pot beneficia de mai multe servicii verzi la un loc, salvând timp, energie și devenind mai prietenoși cu mediul.

Pop-up de infrastructurăFoto: Green Revolution

Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din Europa, dezvoltarea unei soluții de infrastructură de sustenabilitate fiind vitală pentru locuitori. Deși comunitățile din capitală au nevoie de inovație și de un concept ingenios, procesul este complicat, greu de implementat, fiind o provocare care pare mare chiar și pentru stat.

Astfel, Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank România și Mastercard România, a dezvoltat o soluție inovatoare: Pop-up de infrastructură – o „cutie” cu sustenabilitate care poate fi plasată în imediata apropiere a comunităților.

În ce constă proiectul Pop-up de infrastructură?

În dezvoltarea unei infrastructuri de sustenabilitate în proximitatea comunităților din capitală. Această inițiativă se concretizează în dezvoltarea unui box care aduce în același loc un „reverse vending machine” pentru colectarea sticlelor, o parcare pentru biciclete, două stații de încărcare pentru mașinile electrice, un FANbox pentru preluarea coletelor, dar și un acoperiș special care va fi ocupat de panouri solare și de un spațiu verde.

Servicii oferite:

  • Parcare de biciclete securizată BBOX – susținem mobilitatea alternativă
  • Serviciu tip FANbox – contribuim la decarbonizarea transportului
  • Stație încărcare vehicule electrice – încurajăm transportul sustenabil
  • Acoperiș verde cu panouri solare – investim în eficiență energetică
  • Aparat de colectare deșeuri SGR și NON SGR – promovăm colectarea selectivă și managementul deșeurilor.

Aceste Pop-up-uri de infrastructură pot fi amplasate în diferite locații și pot rezolva câteva dintre provocările de care se lovesc românii în demersurile lor de a fi mai sustenabili.

Primul astfel de box este amplasat la intersecția dintre Bulevardul Unirii și strada Nerva Traian, în proximitatea pieței volante Nerva Traian.

De asemenea, va fi lansată o invitație către branduri și companii să se implice în această inițiativă și să susțină montarea acestor Pop-up-uri pentru a crește infrastructura de sustenabilitate, dar și pentru a extinde acest proiect pilot la nivel național.

În lunile următoare continuă amplasarea de astfel de Pop-up-uri de infrastructură. Acestea vor fi poziționate în diferite comunități și, în funcție de nevoile și dorințele oamenilor, vor continua să se dezvolte.

Articol susținut de Green Revolution în parteneriat cu Raiffeisen Bank România și Mastercard România