Sfântul Gheorghe este sărbătorit în fiecare an pe 23 aprilie. Gheorghe este „sfântul purtător de biruință”, atât în țările ortodoxe, cât și în cele catolice. Este un martir militar care, încă de acum 1.000 de ani, era patronul cavalerilor cruciați.Peste un milion de români își serbează onomastica pe 23 aprilie. Cu această ocazie am cerut motoarelor de Inteligență Artificială Gemini și ChatGPT să ne scrie o serie de exemple de mesaje și urări pentru cei dragi în această zi specială.

Icoană cu Sfântul Mare Mucenic GheorgheFoto: Agerpres

Peste un milion de români poartă numele Sfântului Mucenic Gheorghe, care este prăznuit, marți, 23 aprilie, dintre care 686.000 de bărbați și 373.000 de femei.

Cel mai des întâlnite prenume masculine sunt Gheorghe - 424.268 de persoane, George - 158.802, Georgian - 29.020, Gheorghiţă - 21.750, Georgel - 12.490, Gigi - 8.798, Gigel - 5.958, Georgică - 5.259, Gică - 4.909 şi Ghiţă - 4.203.

Dintre femei, cele mai multe poartă numele Georgiana - 154.632, Georgeta - 118.103, Gheorghiţa - 25.485, Gina - 21.288, Gherghina - 15.496, Geta - 14.604, Giorgiana - 10.335, Gica - 5.998, Ghiorghiţa - 1.640, Georgica - 1.511 şi Gicuţa - 864 de persoane.

Mesaje de Sfântul Gheorghe 2024

La mulți ani de Sfântul Gheorghe! Fie că Sfântul Gheorghe să te călăuzească mereu și să îți dăruiască sănătate, fericire și tot binele din lume!

La mulți ani, Gheorghe/Georgiana/George! Să ai o zi onomastică binecuvântată și multă bucurie alături de cei dragi!

Sfântul Gheorghe, viteazul și protectorul, poartă același nume ca și ține. Îți doresc să îi moștenești curajul și dragostea de viață! La mulți ani!

La mulți ani de Sfântul Gheorghe! Fie ca primăvară din această zi să aducă și în viață ta un nou început plin de realizări și împliniri!

La Mulți Ani de Sfântul Gheorghe! Fie ca spiritul protector al acestei zile să te însoțească mereu pe drumul vieții!

La Mulți Ani de Sfântul Gheorghe! Chiar dacă nu lupți cu dragoni (sper!), îți doresc puterea de a învinge orice provocare.

Se spune că Sfântul Gheorghe a dat luptei un nou sens. Fie ca și tu să găsești mereu victoria în orice aspect al vieții tale! La Mulți Ani!

La Mulți Ani, George / Giorgiana / Gheorghe! Numele tău poartă forța și bunătătea Sfântului Gheorghe. Fie ca ele să te însoțească mereu!

De Sfântul Gheorghe, îți doresc curajul să-ți urmezi visele și puterea de a depăși orice obstacol, la fel ca Sfântul Gheorghe. La Mulți Ani!

Fie ca viața ta să fie la fel de plină de prospețime și bucurii ca primăvara! La Mulți Ani!

De Sfântul Gheorghe, îți doresc să fii la fel de hotărât ca o săgeată trasă de Sfântul Gheorghe și să tintești mereu spre succes!

La Mulți Ani de Sfântul Gheorghe! Chiar dacă nu ești Făt-Frumos, știu că poți învinge orice provocare care îți iese în cale. Curaj!

La Mulți Ani de Sfântul Gheorghe! Fie ca masa ta de astăzi să fie la fel de gustoasă ca un miel copt la proțap și voia bună la fel de spumante ca o cupă de vin!

La Mulți Ani de Sfântul Gheorghe! Fie ca forța ta să fie ca un râu care își croiește drumul prin orice obstacol!

De Sfântul Gheorghe, îți doresc să ai o inimă caldă ca o rază de soare și un spirit tânăr ca o adiere de vânt primăvăratic!

La Mulți Ani de Sfântul Gheorghe! Chiar dacă nu ai cal alb și nici dragon de învins, sper ca ziua ta de nume să fie epică!

Se spune că Sfântul Gheorghe a învins un dragon. Fie ca tu să-ți învingi propriile „doar 5 minute” și să fii productiv în această zi! La Mulți Ani!

La mulți ani de Sfântul Gheorghe! Să ai parte de biruință în toate luptele vieții tale, așa cum a biruit și Sfântul Gheorghe balaurul!

Sfântul Gheorghe să-ți aducă în viață puterea de a învinge orice obstacol și lumina credinței să te călăuzească mereu! La mulți ani!

Cu prilejul sărbătorii Sfântului Gheorghe, să-ți fie inima plină de curaj și încredere, iar drumul vieții să-ți fie presărat cu bucurii și realizări! La mulți ani cu sănătate și fericire!

Fie ca Sfântul Gheorghe să te ocrotească mereu și să-ți lumineze calea în întunericul vieții. La mulți ani cu bucurie și pace în suflet!

Sărbătoarea Sfântului Gheorghe să-ți aducă noroc și belșug în căminul tău, iar fiecare zi să fie o nouă biruință! La mulți ani!