Cristian-Gabriel Pascu, cunoscut drept hairstylistul vedetelor, a fost numit luni de premierul Marcel Ciolacu în funcția de vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), instituția responsabilă cu reglementarea acestei industrii, scrie G4Media. Pascu are o diplomă de specializare în coafură și a terminat Dreptul la Universitatea Hyperion, la 32 de ani.

Oficiul National pentru Jocurile de NorocFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Numirea lui Pascu a fost făcută la propunerea Ministerului de Finanțe.

Potrivit CV-ului prezentat de G4Media, Pascu este în prezent consilier local la Sectorul 6, președinte la Clubul oamenilor de afaceri PNL din același sector și consultant la mai multe firme.

Pascu a obținut o diplomă de coafor, a terminat Dreptul la o universitate privată, a fost prezentator TV la Euforia TV, un post de divertisment deținut cândva de Sorin Ovidiu Vîntu. Pascu este cunoscut drept hairstylistul vedetelor, având numeroase apariții în presa tabloidă.

„Lăsați-mă să intru în pâine și vă stau la dispoziție cu toate detaliile despre legislație”

Contactat de G4Media marți, Pascu, a fost întrebat despre legislația care stă la baza instituției unde va fi șef. A recunoscut că nu știe nimic despre asta: „Dacă mă puneți să știu legislație pe domeniu chiar nu vă pot ajuta, e un domeniu relativ nou. Gândiți-vă că numirea a fost făcută aseară, acum e ora 8 dimineața și în secunda asta îmi cereți să știu legislația. Am fost numit acolo pentru că atunci când mi s-a dat o sarcină am dus-o la capăt. Lăsați-mă să intru în pâine și vă stau la dispoziție cu toate detaliile despre legislație”.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Cristian-Gabriel Pascu deține un teren de 500 de mp în Ilfov, o casă de locuit, 128.000 de dolari și are datorii de 13.000 de euro scadente anul acesta. În 2022, Pascu a avut venituri de 46.000 de lei, adică ar fi trăit în medie cu 3900 de lei/lună.

Ce atribuții are vicepreședintele Oficiului pentru Jocurile de Noroc

Conform regulamentului de organizare și funcționare al Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc (ONJN), vicepreședintele instituției are rang de subsecretar de stat. El este nujmit prin decizia premierului.

Atribuțiile vicepreședintelui Oficiului pentru Jocurile de Noroc:

  • reprezintă Oficiul în relațiile cu alte autorități și instituții publice, cu persoame fizice sau juridice române ori străine, precum și în justiție, cu avizul președintelui ONJN:
  • sprijină președintele ONJN în organizarea și conducerea activității ONJN și răspunde de îndeplinirea deciziilor comitetului de supraveghere ONJN
  • poate prelua, prin ordin al președintelui ONJN, atribuțiile acestuia, inclusiv de reprezentare
  • asigură nemijlocit coordonarea, supravegherea și controlul funcționării activităților din domeniul jocurilor de noroc
  • în lipsa președintelui ONJN, prezidează ședințele Comitetului de supraveghere al ONJN
  • participă la dezbateri cu privire la apicarea politicilor activității jocurilor de noroc și a normelor metodologice aferente, cu avizul președintelui ONJN
  • participă la efactuarea de analize privind funcționarea și perfomanțele activității ONJN
  • participă la promovareaimaginii ONJN
  • participă la elaborarea strategiilor și politicilor ONJN
  • analizează periodic activitatea ONJN, modul de realizare a sarcinilor și obiectivelor și dispune măsuri pentru îmbunătățirea acesteia, conform actelor normative în vigoare
  • îndeplinește alte atribuții prevăzute de actele normative